Spreuk van de dag:
Jarige koning over zijn echtgenote koningin Maxima:,,Koningin Máxima. De koning is erg gelukkig met haar, dat is een understatement. "Ze betekent uiteindelijk alles voor mij. Mijn geluk thuis, mijn kinderen, alles heb ik dankzij haar."
   mobiel
   als startpagina
   tip de redactie


Voorpagina
Algemeen
Sport
Politiek
Morgen

Ondernemend
Twentenaar
Column

Uit in Dinkelland


Bereikbaar
Twente
ADVERTENTIES
JONGENSDROOM VAN MAN VAN HET VOLK ROY VAN AALST (PVV) KOMT VANDAAG UIT
Geschreven op: 15 maart 2017

Tukker voorspelt dat PVV vandaag met 25 zetels de grootste partij in de Tweede Kamer wordt 

EXCLUSIEF door René Leget TWENTE - Wie denkt dat het Twentse kandidaat Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) Roy van Aalst (33) als gevolg van de peilingen in de rats zit over zijn verkiezing - hij staat op de 20ste plaats van de kandidatenlijst - heeft het volledig mis. Zeker na afgelopen weekeinde, waarin de Turken probeerden de dienst uit te maken in ons land en de Nederlanders door hen werden uitgemaakt voor nazi's en fascisten, is hij er van overtuigd dat de PVV vandaag bij de Tweede Kamerverkiezingen als grootste uit de stembus komt.

PVV-leider Geert Wilders heeft maar liefst twee Overijsselaars op een verkiesbare plek gezet van zijn kandidatenlijst: Roy van Aalst (links;20) en Edgar Mulder (15). Beiden zijn momenteel als statenlid voor de PVV actief in de Overijsselse politiek Exclusieve foto Twente@ctueel/copyright

,,Waar de PVV al jaren voor waarschuwt is nu duidelijk aan het licht gekomen. Turken met een dubbele paspoort zijn niet loyaal aan ons land en willen ook niet integreren. Ze willen hier de dienst uit maken. Wij zijn straks te gast in ons eigen land. Het is goed dat de regering de Turkse ministers heeft verboden om hier propaganda te maken, maar er moet natuurlijk veel meer gebeuren om dit probleem op te lossen. Wie wil dat Nederland weer van ons wordt stemt woensdag op de PVV'', stelt Van Aalst met nadruk.

Lukt het Van Aalst om tot Kamerlid gekozen te worden, dan komt er een jongensdroom uit. Dat zou neer komen op een politieke bliksemcarriere, want de man van het volk is eigenlijk pas sinds 2011 actief in de (Overijsselse) politiek. Hij had in 2011 pech dat hij geen statenlid werd. Dit was voor hem geen reden om de handdoek in de ring te werpen.

Van Aalst manifesteerde zich als een echte vechtersbaas die zich niet door een tegenslag uit het veld laat slaan. Hij ontpopte zich eerst als fractiemedewerker en profileerde zich later als burgerlid, waardoor hij namens de PVV het woord kon voeren tijdens de statencommissievergaderingen.

Wie hem observeerde zag duidelijk dat hij de ambitie heeft om fulltime politicus te worden. Niet zozeer uit eigen belang, maar meer omdat hij niet alleen op verjaardagparteitje wil roepen dat het anders moet, maar ook dat hij zelf de handen uit de mouwen wil steken. ,,Als je vindt dat het anders moet, dan moet je de daad bij het woord voegen''.

Zoals de zaken er nu voor staan wordt Van Aalst evenals de andere Overijsselaar Edgar Mulder (nummer 15 op de PVV-kandidatenlijst) tot Kamerlid gekozen. Hij weet nu al dat hij gewoon zichzelf blijft en ook aanspreekbaar is voor de gewone man als hij wordt gekozen.

,,Je ziet het wat er met Tukkers Omtzigt van het CDA en Ten Broeke van de VVD is gebeurd. Zij maken deel uit van de elite en houden zich als buitenland woordvoerders helemaal niet meer bezig met de Overijsselse en Twentse belangen. Edgar en ik weten als Overijsselse statenlid veel beter wat er speelt en gaan ons dan ook in Den Haag sterk maken voor die belangen. Het CDA en de VVD hebben veel te weinig bereikt. Onanks dat de provincie Overijssel miljoenen wil meebetalen komen nog heel veel wegenprojecten niet van de grond. De PVV gaat het verschil maken. Geen woorden, maar daden''.

Van Aalst is er van overtuigd dat de burgers het kiezersbedrog dat VVD-lijsttrekker Mark Rutte vier jaar pleegde - 1.000 euro netto erbij voor iedere Nederlander en er gaat geen cent meer naar de Grieken - keihard gaan afstraffen. ,,Mensen laten zich niet bedonderen. Het aangeboden excuus is niet voldoende; Rutte is niet langer geloofwaardig, het vertrouwen is weg. Het is dan ook meer dan terecht dat de PVV en niet de VVD de grootste wordt''.

Roy van Aalst zoals we hem kennen als Overijssels PVV-Statenlid: strijbaar, kritisch en realistisch, maar ook altijd in een goed pak gekleed. Foto Twente@ctueel/copyright

Van Aalst is er van overtuigd dat zijn leider Geert Wilders vanavond tijdens de rechtstreekse confrontatie Rutte neer gaat zetten als een ongeloofwaardige politicus die de Turkse rel niet krachtdadig genoeg aanpakt. ,,Het is van belang dat er een eind komt aan dat dubbele paspoort. Je kan niet loyaal zijn aan twee landen. Je moet kiezen. Dat associatieverdrag moet worden ingetrokken. Dat vereist goedkeuring door de Europese lidstaten. De EU houdt dit weer tegen. We hebben niets meer te zeggen in ons eigen land. De EU is veel te machtig, dat zie je nu ook weer''.

Van Aalst is er van overtuigd dat steeds meer Nederlanders hun gezond verstand gebruiken en kiezen voor het veiligstellen van de Nederlandse identiteit, normen en waarden. ,,Andere partijen zoals de VVD en het CDA beginnen de PVV na te praten, terwijl de partijen altijd tegenstemden als er werd voorgesteld om de dubbele paspoorten in te trekken. De Turkenrel bewijst nu waar dit slappe beleid toe leidt. De PVV heeft daarvoor gewaarschuwd''.

Van Aalst is niet bang dat hij het Kamerlidmaatschap nipt aan zijn neus voorbij ziet gaan, omdat de PVV dusdanig op verlies zou staan in de peilingen dat zelfs 20 zetels niet haalbaar zouden zijn. ,,Grote onzin, zeker na afgelopen weekeind en de komende lijsttrekkersdebatten, waarin Wilders als vanouds gaat vlammen voor de boeg ben ik er van overtuigd dat de PVV woensdag met 25 zetels de grootste partij in de Tweede Kamer wordt. Het wordt mooi weer. Dit leidt tot een hoge opkomst en dat is gunstig voor de PVV''.

Van Aalst hecht niet zo veel waarde meer aan peilingen, omdat de onderzoekers elkaar tegenspreken. ,,Er is maar één peiling die gewicht in de schaal legt en dat is de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Wil je echt dat Nederland weer van ons wordt, stem dan op de PVV''. 

De PVV staat aan de vooravond van een doorbraak, niet alleen landelijk, maar ook in Overijssel. De hegemonie van het CDA lijkt doorbroken te worden, want in onderzoeken wordt voorspeld dat de PVV ook in Overijssel (Twente) de grootste partij wordt. De partij van Wilders, Van Aalst en Mulder heeft veel aanhang in Almelo, Hengelo, Haaksbergen en Enschede. De kans is groot dat het CDA vanaf aanstaande woensdag niet langer de grootste partij is in Overijssel. Dat moet de christen democraten met het oog op de provinciale statenverkiezingen tot nadenken stemmen. 


Reactie schrijven...
Foto voor dit artikel opsturen...


NEDERLAND VIERT VERJAARDAG VAN DE KONING UITBUNDIG
POLITIEK AKKOORD OP KOMST OVER INVOERING VARIABELE WEGENBELASTING
PLEIDOOI VOOR 'AVONDKLOK' VOOR ASIELZOEKERS IN OVERIJSSEL
TWENTSE FRUITTELER JOS SCHILDERINK IS DE VORST DE BAAS
CRISISSFEER IN DINKELLANDSE GEMEENTERAAD
RAAD DINKELLAND IS GEZWIJG WETHOUDER DUURSMA OVER TEKORTEN SOCIAAL DOMEIN MEER DAN ZAT
TUSSENBAAN MOET WERKNEMERS SCHOLING EN ZICHT OP VASTE BAAN BIEDEN
KLEINE, MAAR DAPPERE LIA VAN DIJK VERLAAT DE STATEN VAN OVERIJSSEL
OVERIJSSELSE STATEN VERDEELD OVER BENOEMING GELDERSE KANDIDAAT GEDEPUTEERDE TRAAG
HERBENOEMING ZWOLSE BURGEMEESTER MEIJER OMSTREDEN
VAK P IN GROLSCH VESTE ONTRUIMD TIJDENS WEDSTRIJD FC TWENTE - PSV
BURGEMEESTER DREIGT SUPPORTERSHOME FC TWENTE WEGENS DRUGSHANDEL EN ONDERMIJNING TE SLUITEN
WETHOUDER STEGGINK NEGEERT KRITIEK RAADSFRACTIES OP AANDELENVERKOOP
HULPVERLENING BIJ SPOEDMELDINGEN LOOPT IN TWENTE ONNODIGE VERTRAGING OP
MAN GEGIJZELD EN DAARNA ZWAAR MISHANDELD IN ENSCHEDE
VAN VELDHUIZEN BINDT STRIJD AAN TEGEN DRUGSHANDELAREN
'SNELLERE VERLAGING VAN DE HYPOTHEEKRENTEAFTREK'
HET PvdA-DEBACLE IN ÉÉN OOGOPSLAG IN BEELD GEBRACHT
DINKELLAND DOET VERPAUPERENDE OOTMARSUMSE KLOOSTER NIET VOOR 'KOOPJE' VAN DE HAND
'RAAD DINKELLAND HAD VEEL KRITISCHER MOETEN ZIJN OP HET MILJOENENVERLIES KLOOSTERDEBACLE'
ANNEMIEK TRAAG KANDIDAAT GEDEPUTEERDE IN OVERIJSSEL
RONDWEG WEERSELO PLAATST DINKELLAND VOOR EEN GROOT FINANCIERINGSPROBLEEM
LIA VAN DIJK VERLAAT PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL
PvdA WIL KOMENDE VIER JAAR NIET REGEREN
VVD BLIJFT MET 33 ZETELS VERUIT DE GROOTSTE PARTIJ
JONGENSDROOM VAN MAN VAN HET VOLK ROY VAN AALST (PVV) KOMT VANDAAG UIT
D66-FRACTIE BESLUIT VANAVOND OVER VOORDRACHT NIEUWE OVERIJSSELSE GEDEPUTEERDE
MAGERE INVULLING CENTRUMPLAN WEERSELO SLAAT GEEN BRUG NAAR RONDWEG
HALSSTARRIGE VVD-GEDEPUTEERDE VAN HAAF STAAT ONDER GROTE DRUK
VERBOUWING 'DORPER ESCH' MAG NIET MEER KOSTEN DAN 5,6 MILJOEN EURO
Klik hier voor de berichten in het archief


KONINGSNACHT IN GROTE STEDEN VERLOOPT RUSTIG EN SFEERVOL
MINDER DAN ZES OP TIEN NEDERLANDERS GELOVEN NOG IN ONTWIKKELINGSHULP
'REGELS VOOR KLEINE FESTIVALS MOETEN EENVOUDIGER'
KONINKLIJKE FAMILIE ONTSPANNEN TIJDENS FEESTELIJK BEZOEK TILBURG
AUTOMOBILIST RIJDT IN OP VOETGANGERS IN BREDA
GEMEENTEN PIETLUTTIG BIJ AFGIFTE VERGUNNINGEN VOOR EVENEMENTEN
ADVOCAAT EN GULLIT AAN DE SLAG BIJ NEDERLANDS ELFTAL
'HET WAS EEN FEEST OM MIJN VERJAARDAG IN TILBURG TE KUNNEN VIEREN'
RUIM 4 MILJOEN MENSEN ZAGEN INTERVIEW MET KONING
'TWENTS MOET SCHOOLVAK WORDEN'
Vandaag is tanken het goedkoopst in Twente:
EURO 95
€1,46
Amigo Losser
DIESEL
€1,14
Roeleveld Rolink Denekamp
Weet u een goedkoper adres? Klik hier

Het toekennen van koninklijke onderscheidingen moet worden afgeschaft

  Ja, dit instituut is niet meer van deze tijd
  Nee, wie zich belangeloos inzet als vrijwilliger moet daarvoor worden beloond
  Ja, het maken van onderscheid is pure discriminatie
  Nee, we moeten vasthouden aan deze traditie


SCHAF DIE KONINKLIJKE ONDERSCHEINDINGEN AF
De Tegel

Het instituut koninklijke onderscheiding is niet meer van deze tijd! Waarom wordt er dan ...


AMBER ALERT HELPT BIJ OPSPORING KINDEREN WORDEN VERMIST OF ZIJN ONTVOERD
KERSTGEDICHT VAN DORPSDICHTER BENNE SOLINGER VOOR DE LEZERS VAN TWENTE@CTUEEL
Ziggo wil interactieve televisie in Twente aanbieden
Twentse Ilse de Lange promoot 'groenste' mobieltje van ons land
Het Twente@ctueel Nieuwjaars-dobbelspel
Televise kijken op je mobiel in Twente
TV kijken op je Nokia 96 is een sensatie
Foto personalisering

colofon - contact
iX Studios BWEB